Részeges báránycsülök

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók 4 személyre:
2 db kicsontozott báránycsülök, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl víz, 4 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál őrölt fekete bors, só.
Elkészítés: 

1. A húsból kivesszük a csontot, megmossuk, az összezúzott két fokhagymagerezddel alaposan bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Ráöntjük a bort és a vizet, kevés sót adunk hozzá, majd közepes lángon 30 perc alatt puhára főzzük.

2. Kivesszük a húst a főzőléből, vastag szeletekre vágjuk, és egy tűzálló tálba fektetjük. Összezúzzuk a félretett két fokhagymagerezdet is, s a bors főzőlébe tesszük. A húst borssal, sóval fűszerezzük, és a fokhagymás levet rácsorgatjuk a szeletekre. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Tormával, foszlós kenyérrel melegen tálaljuk, friss zöldségekkel díszítjük.

Elkészítési idő: 80 perc

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh