
Részeges báránycsülök

1. A húsból kivesszük a csontot, megmossuk, az összezúzott két fokhagymagerezddel alaposan bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Ráöntjük a bort és a vizet, kevés sót adunk hozzá, majd közepes lángon 30 perc alatt puhára főzzük.
2. Kivesszük a húst a főzőléből, vastag szeletekre vágjuk, és egy tűzálló tálba fektetjük. Összezúzzuk a félretett két fokhagymagerezdet is, s a bors főzőlébe tesszük. A húst borssal, sóval fűszerezzük, és a fokhagymás levet rácsorgatjuk a szeletekre. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Tormával, foszlós kenyérrel melegen tálaljuk, friss zöldségekkel díszítjük.
Elkészítési idő: 80 perc
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu