Rázott káposzta birkahússal (Tard)

Nyomtatóbarát változat
Rázott káposzta birkahússal (Tard)
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók:
1 kg savanyú aprókáposzta
0,5 kg birkahús apróra vágva
kb. 30 dkg gersli
bors
pirospaprika
Elkészítés: 

Kizsírozzuk az edény alját, ráteszünk egy sor birkahúst, egy sor káposztát. Ezt ismételjük, amíg tart az alapanyag. Az utolsó sorban a gerslit is rászórjuk, és a tetejére káposzta kerül. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön rázogatva főzzük lefedve. (a húst sózzuk és kevés borssal is megszórjuk). Ha a káposzta nem volt elég fűszeres azt is utána ízesítjük. Ha megfőtt rántást készítünk rá. Tálalás előtt összekeverjük, és úgy tálaljuk. Esküvői ételként is készítették. 

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh