Pikáns báránydarabok

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók 4 főre:
1 kg báránylapocka
bors
1 fej fokhagyma
2 dkg koriander
1 evőkanál fahéj
1/2 liter száraz fehér bor
1 dl olívaolaj
Elkészítés: 

 

Apróra vágjuk a báránylapockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fokhagymát, majd durvára tört koriandert szórunk rá, fahéjjal ízesítjük és összekeverjük. Borban és kevés olívaolajban pácoljuk kb. 12 órán át. Ezután felforrósított serpenyőben hirtelen megsütjük. Köretnek sült burgonyát tálalunk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh