Pásztortarhonya

Nyomtatóbarát változat
Pásztortarhonya
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók
50 dkg apróra vágott bárány, vagy birka színhús
2 fej vöröshagyma
5 dkg zsír
15 dkg tarhonya
3 szem burgonya
só,
bors
Elkészítés: 

Egyszerű étel a pásztortarhonya, melyet leginkább a juhászok a legeltetés körben főznek. Az aprított, zsíron pirított hagymára ráteszik a kicsi kockákra darabolt húst, elősütik, majd a tarhonyát rátéve, továbbpirítják. Sózzák, borsozzák, kockára vágott burgonyát adnak hozzá, majd annyi vizet öntenek rá, amennyi bővel ellepi. További főzés közben az ételt már nem lehet kavarni, csak az edényt rázogatni. Ha minden megpuhult és a vizet felvette, savanyúsággal lehet tálalni.

 

(Mucsi Imre, 1997. nyomán)

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh