Pásztor pite

Nyomtatóbarát változat
Pásztor pite
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
4 személyre
1 evőkanál olaj
1 hagyma
1 répa
2 kisebb zeller
fél kg darált hús (az angolok bárányból csinálják)
1 babérlevél
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál paradicsompüré
bors
4 nagyobb krumpli
40 g vaj
125 ml tej
Elkészítés: 

Az olajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben. A hagymát, a répát és a zellert hámozzuk meg, majd kockázzuk fel kb. 1 centis darabokra. Ezeket a zöldségeket 5 percig pároljuk forró olajban. Adjuk hozzá a húst is, és addig kevergessük főzés közben, amíg kissé meg nem pirul. Mehet bele liszt is, amit kb. 2 percig kevergetünk, mielőtt bele nem tesszük a paradicsom pürét, a Worcestershire szószt és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk és kb. 30 percig alacsony lángon főzzük. Amíg ez készül, főzzük meg a burgonyát sós vízben. Ha már elég puha, nyomkodjuk össze, adjuk hozzá a tejet, a vajat, némi sót és borsot. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy jénaiba öntsük bele a húsos ke­veréket, majd tegyük a tetejére a krumplipürét is. Jól simítsuk el, és addig süssük, amíg a tetején meg nem pirul. Melegen tálaljuk.

Gazdagíthatjuk zöldborsóval és kukoricával is.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh