Nyári saláták kecskehússal és kecskesajttal

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Felnőtt kecske húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Saláták
Hozzávalók:
2 fej jégsaláta
5 dkg ruccola
12 dkg uborka
1 evőkanál méz
2 db paradicsom
20 szem fekete mag nélküli olívabogyó
8 cl olíva olaj
fehér borecet
bors
foghagyma
ketchup
20 dkg kecskehús
10 dkg kecskesajt
bazsalikom levél
Elkészítés: 

A kecskehúst vékony csíkokra vágjuk és befűszerezzük (bors, foghagyma, bazsalikom, olaj) és hűtőben 1-2 napig érleljük.

A saláta alapanyagokat megmossuk, összevágjuk, és ízlésesen tálba tesszük.

Olajból, fehérborecetből, ketchupből, mézzel, csipetnyi sóval, és ha kell, egy kevés vízzel salátaecetet készítünk.

Az öntetet a salátára öntjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.

A kecskehúst forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük és elosztjuk a saláta tetején, majd rátesszük a sajtkockákat és az olívabogyókat is. Magvas toast-ot kínálunk hozzá.

/ Dr. Kukovics Sándor: Juh és kecske ételeinkből/