Mozzarellás bárányborda spenótos rizzsel

Nyomtatóbarát változat
Mozzarellás bárányborda spenótos rizzsel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
4 főre
1 kg bárányborda
50 dkg mozzarella
50 dkg paradicsom
50 dkg paprika
1 fej fokhagyma
0,5 l olaj
ízlés szerint só, bors, rozmaring
A körethez:
2 csésze rizs
4 csésze víz
2 gerezd fokhagyma
20 dkg spenótlevél
3 dkg vaj
bors
Elkészítés: 

A szeletelt báránybordát sózzuk, borsozzuk és meghintjük friss rozmaringgal. Hozzáadunk egy kis zúzott fokhagymát, majd ebben a fűszerkeverékben legalább 12 órán át hűtőben pácoljuk. A pácolás után serpenyőben kérget sütünk rá (lezárjuk a húst, hogy az ízek benne maradjanak), majd tepsibe rakjuk. A felkarikázott paradicsomot, paprikát és a mozzarellát hozzáadjuk, ezzel kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

A körethez tegyük fel a rizst sós, forrásban lévő vízbe főni. Ezalatt a vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát. Mossukmeg a spenótlevelet, csepegtessük le és vágjuk kisebb darabokra. Adjuk a fokhagymás margarinhoz és fonnyasszuk meg. Fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs megfőtt, szűrjük le és keverjük hozzá a fokhagymás spenótlevelet.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh