
Mézes sült kecskecomb

A combot jól megmossuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ha van a felületen nagy izomszalag, azt éles késsel óvatosan levágjuk. Eltávolítunk minden zsiradékot, ami a húson található. Ez azért szükséges, mert leginkább fagyú van rajta, ami igen jellegzetes ízű, és egyeseknek elég kellemetlen. Ha nem fér el a sütőedényben, akkor elvágjuk a forgónál.
A hagymákat meghámozzuk, felezzük, ha nagy, akkor negyedeljük. A burgonyát szintén meghámozzuk, ha nagyobb burgonyával készítjük, felezzük, esetleg negyedeljük. Ha kicsivel, akkor egészben hagyjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, és beletesszük a sütőedénybe. Mellétesszük körben a hagymát, utána a burgonyát. Ilyenkor még egyszer megsózzuk egy kicsit, és rozmaringgal is megszórjuk a burgonya miatt. 3 nagy evőkanál zsírt teszünk rá. Felöntjük 3-4 deci vízzel, alufóliával lefedjük, és betesszük a sütőbe. Kis lángon hagyjuk 1 órát, hogy jól átpárolódjon. Közben egyszer megfordítjuk, és megöntözzük a levével a burgonyákat. Mikor már puha és csak a szín van hátra, levesszük a fóliát, és úgy sütjük készre. Ha megvan a szín, kivesszük a sütőből, és megkenjük vékonyan mézzel. 2-3 percre visszatesszük, majd tálaljuk.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu