
Mézes-rozmaringos-báránysült

Elkészítjük a páclevet. A bort a mézzel, a fokhagymagerezdekkel (6 db, fokhagymanyomón átnyomva) és a fűszerekkel összekeverjük, teszünk bele néhány rozmaringágat. Beletesszük a húst. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a pácból, éles késsel szétnyitjuk, teszünk rá még zúzott fokhagymát, sót, borsot és ráhelyezünk egy rozmaringágat. A húst összefogjuk, így helyezzük a tepsibe vagy üvegtálba. A húsok tetejére is teszünk a rozmaringból és öntünk rá jócskán a pácléből. Betesszük a 200 ºC-ra előmelegített sütőbe. Időnként rá kell nézni, forgatgatni, locsolgatni a lével. Ez kb. 3 óra. A sütőben a hús szépen szétnyílik, megpuhul és megsül. Vajon párolt zöldborsót és rizst teszünk mellé a tányérra, de új répával is nagyon finom!
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu