Mézes-rozmaringos-báránysült

Nyomtatóbarát változat
Mézes-rozmaringos-báránysült
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
6 fő részére
2 kg báránycomb, vagy lapocka
4-5 dl száraz fehérbor
3-4 evőkanál akácméz
kb. 1 fej fokhagyma ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
friss rozmaring ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés: 

Elkészítjük a páclevet. A bort a mézzel, a fokhagymagerezdekkel (6 db, fokhagymanyomón átnyomva) és a fűszerekkel összekeverjük, teszünk bele néhány rozmaringágat. Beletesszük a húst. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a pácból, éles késsel szétnyitjuk, teszünk rá még zúzott fokhagymát, sót, borsot és ráhelyezünk egy rozmaringágat. A húst összefogjuk, így helyezzük a tepsibe vagy üvegtálba. A húsok tetejére is teszünk a rozmaringból és öntünk rá jócskán a pácléből. Betesszük a 200 ºC-ra előmelegített sütőbe. Időnként rá kell nézni, forgatgatni, locsolgatni a lével. Ez kb. 3 óra. A sütőben a hús szépen szétnyílik, megpuhul és megsül. Vajon párolt zöldborsót és rizst teszünk mellé a tányérra, de új répával is nagyon finom! 

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh