Medvehagymás-juhtúrós tekercs

Nyomtatóbarát változat
Medvehagymás-juhtúrós tekercs
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhtúróból készült ételek
Juh
Étel típusa: 
Desszertek
Speciális ételek: 
Vegetáriánus étel
kb. 30 darabhoz
40 dkg liszt
1 dl étolaj
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kk. cukor
2 tk. só
Töltelék:
5 dkg juhtúró
kisebb csokor medvehagyma
fél pohár tejföl
1 tojás sárgája és 1 ek. tej a kenéshez
Elkészítés: 
  1. A tejet meglangyosítjuk és kb. 1 dl-nyibe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felhabosodik.
  2. A maradék tejet a többi hozzávalóval együtt egy nagy tálba tesszük, és a felhabosodott élesztővel együtt robotgép dagasztó karjával (vagy kézzel) sima tésztává gyúrjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a medvehagymát felaprítjuk és a juhtúrót a tejföllel simára keverjük, majd beleszórjuk a medvehagymát is.
  4. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk. átgyúrjuk és 3 egyenlő részre osztjuk.
  5. A gombócokat egyenként kb. 30×15 cm-es téglalapokká nyújtjuk, majd megkenjük a medvehagymás juhtúró harmadával és szorosan feltekerjük.
  6. Ezután egy éles késsel háromszögeket vágunk a hengerből úgy, hogy a csúcsánál hagyunk pár miliméternyi tésztát, az alsó oldalak pedig kb. 3 cm-esek legyenek.
  7. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket és a tejes tojássárgájával megkenjük a tetejüket.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 12-13 perc alatt szép pirosra sülnek.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske