MAROKKÓI BÁRÁNYPOGÁCSA ZÖLDSÉGES KUSZKUSSZAL ÉS MENTÁS JOGHURTTAL

Nyomtatóbarát változat
MAROKKÓI BÁRÁNYPOGÁCSA  ZÖLDSÉGES KUSZKUSSZAL ÉS MENTÁS JOGHURTTAL
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
HOZZÁVALÓK (2 SZEMÉLYRE):
50 dkg darált bárányhús
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 csipet őrölt fahéj
2 evőkanál olívaolaj
HOZZÁVALÓK (2 SZEMÉLYRE) a kuszkuszhoz:
1,5 dl kuszkusz
1 zöldségleves-kocka
1 saláta cukkini
kevés olívaolaj
Elkészítés: 

HOZZÁVALÓK (2 SZEMÉLYRE)  a mártogatóshoz:

1 doboz görög joghurt

fél csokor petrezselyem

fél citrom reszelt héja

fél marék mentalevél

 A darált húshoz adjuk a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát, ill. fokhagymát, összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. Jó bekeverni pár órával előbb, hogy az ízek össze tudjanak érni. A joghurtot összekeverjük a citromhéjjal és az apróra vágott mentával, ennek is jót tesz, ha áll egy kicsit a hűtőben. A cukkinit összekockázzuk, és kevés olívaolajon roppanósra sütjük magas lángon. Ezután a kuszkuszt egy tálba tesszük, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, amiben feloldottunk egy zöldségleves kockát. Lefedve 15 perc alatt felszívja a folyadékot, és készen is van, már csak hozzá kell keverni a megsütött cukkini kockákat. A húsmasszából fasírtokat formázunk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és 5-8 perc alatt közepes lángon a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh