Kecskevagdalt kapros tökkel

Nyomtatóbarát változat
Kecskevagdalt kapros tökkel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Felnőtt kecske húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
2 főre
40 dkg kecskehús
1 db tojás
1 db zsemle
petrezselyem zöld
1 db kisebb spárgatök
kapor zöld
2 dl tejföl
8 dkg vaj
2 dkg zsemlemorzsa
gyömbérgyökér
bors
cukor
ecet
olaj a sütéshez
Elkészítés: 

A húst ledaráljuk, hozzáadjuk az áztatott zsemlét, tojást, vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot, reszelt gyömbért és összegyúrjuk. Egyenlő pogácsákat formázunk és olajban kisütjük. A tököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, vajon megpároljuk, sózzuk, majd vágott kaporral meghintjük. Az elkészült tököt kiszedjük az edényből. A visszamaradt léhez adjuk a tejfölt, kiforraljuk és ízesítjük. Tálaláskor a tökdarabkákat tányérra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel és mellétesszük a fasírtokat.