Kecskesajtos, tejfölös pulykamell vajon párolt zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat
Kecskesajtos, tejfölös pulykamell vajon párolt zöldségekkel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Kecskesajtból készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
2-4 főre
4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 ek olaj
20 dkg kecskesajt
2 kis pohár (2 x 150 g) tejföl
KÖRETHEZ:
80 dkg fagyasztott zöldségkeverék (lehetőleg minél színesebb legyen pl. kukorica, brokkoli, borsó, gomba stb.)
1 kiskanál + 1 mokkáskanál só
2 kiskanál kristálycukor
5 dkg vaj
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
fél csokor petrezselyem
Elkészítés: 

A pulykamell szeleteket húsverő kalapáccsal (klopfolóval) kissé kiverjük, inas részeit, széleit bevágjuk, hogy a pecsenye ne kunkorodjon össze sütéskor. Mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé rakjuk. A kecskesajtot vékonyan fölszeleteljük, a hússzeletekre terítjük. A tejfölt kiskanállal kikeverjük, majd a sajtos húsra simítjuk. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon; légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 30 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percre leemeljük róla a fóliát, hogy az étel teteje szépen megpirulhasson. Amíg a pulyka sül, elkészítjük a köretét. Egy lábasban kb. 2 liter vizet fölforralunk. 1-1 kiskanál sóval és cukorral ízesítjük, majd beleszórjuk a fagyasztott zöldségeket is. Közepes lángon 5-6 perc alatt roppanósra (majdnem puhára) főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajat fölolvasztjuk, a zöldséget rárakjuk. 1 mokkáskanál sóval és 1 kiskanál cukorral ízesítjük, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Óvatosan összekeverjük, összerázzuk. Tálaláskor lapátkanállal tányérra emelünk 1-1 adag sajtos tejfölös pulykát, és a forró vajas zöldséget melléhalmozzuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202
Illésné Magasföldi Amarill
7039 Németkér, Solymár u. 14.
Honlap: 
75/331-140; 20/318-3878 Magyar parlagi kecske
Ivanics Mihály
7735 Erdősmárok, Ady E. utca 47.
Honlap: 
20/5744-583 Magyar parlagi kecske
Jáki Dóra
8788 Zalaszentlászló, Ady Endre. u. 26.
Honlap: 
70/9777-152, 70/977-7153 Magyar parlagi kecske
Juhász András
2071 Páty, Telki út 28.
Honlap: 
20/263-5300 Anglo - Núbiai kecske
Kárász Tamás
2400 Dunaújváros, Petőfi S. u. 84.
Honlap: 
30/9392-580 Szánentáli kecske
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske
Némethné Biacsis Edit
9226 Dunasziget, Cikola u. 99.
Honlap: 
20/562-5401 Alpesi kecske
Pap Cecília dr.
8330 Sümeg, Bazaltbánya 4/4.
Honlap: 
70/9301-095
Polgár Máté
8592 Dáka, Dózsa György u. 5.
Honlap: 
30/4956-707 Alpesi kecske
Poser Beáta
8109 Tés, hrsz. 02/3
Honlap: 
20/918-0194
Sajtkirály Kft.
3300 Eger, Baktai u. 42.
Honlap: 
36/310-004, 30/976-0703
Sárkány Ferenc
3390 Füzesabony, Tárkányi út 4.
Honlap: 
36/542-253; 70/256-6908 Alpesi kecske
Szabados Andor
3757 Szőlősardó, Petőfi S. u. 8.
Honlap: 
30/579-1968 Alpesi kecske
Takács Imre
3571 Alsózsolca, József A út 9.
Honlap: 
20/494-4852 Alpesi kecske