Kecskegulyás (Múcsony)

Nyomtatóbarát változat
Kecskegulyás (Múcsony)
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Felnőtt kecske húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók
0,5 kg csontos kecskehús
2 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 kanálnyi zsír
fűszerpaprika
köménymag
őrölt bors
Joghurtos fánk (Sipos Edéné, Mórichida)
6 ek liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 pohár kb. 1,5 dl juhjoghurt
2,5 ml Süssina édesítőszer
Elkészítés: 

Kecskegulyás (Múcsony)

Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott, előre leforrázott kecskehúst, paprikával, sóval, borssal rövid ideig továbbpirítjuk. 2 liternyi vízzel felengedjük, köménymaggal ízesítve főzzük. Félfővésbe hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, együtt puhára főzzük. Szezonálisan paprikával, paradicsommal, lecsóval ízesítjük. Van aki galuskával gazdagítja a levest.

Joghurtos fánk (Sipos Edéné, Mórichida)

Összekeverjük a hozzávalókat, amíg sima, híg galuskatészta állagú nem lesz. Egy kiskanál (ez adja az adagot) és egy evőkanál segítségével gömböket formálunk, és 120 °C-os olajban kisütjük. Amennyiben a fánkocskák gömb alakúak, akkor maguktól megfordulnak az olajban, ha ez nem sikerül, aranybarna színig forgatni kell azokat. Porcukorral megszórva és lekvárral tálaljuk.