
Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal

A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben, jénai edényben kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. A szegfűgombát/erdei vegyes gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd kb. 1,5 dl pecsenyeszafttal összeforgatjuk, pároljuk. A burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd kevés zsiradékban megsütjük. A zöldségféléket megmossuk, a paprikákat és a sárgarépát csíkokra, a padlizsánt, cukkinit, vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olívaolajon kissé fűszerezve, sózva, roppanósra sütjük. Az elkészült kecskegida sültet szeleteljük, majd szegfűgombás/ erdei gombás pecsenyeszafttal, újburgonyával, pirított zöldségekkel tálaljuk.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu