Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal

Nyomtatóbarát változat
Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Kecskegida húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
4 fő részére
80 dkg kecskehús (kecskegida comb, szűz a gerinccel)
2 szál rozmaring
4 db borókabogyó
2 szál kakukkfű
3 ek olívaolaj
40 dkg szegfű/erdei vegyes gomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 ek mangalica zsír
A sült zöldségekhez:
1 kg burgonya
20 dkg zöldpaprika
20 dkg padlizsán
20 dkg piros kaliforniai paprika
20 dkg sárgarépa
20 dkg cukkini
12 dkg vöröshagyma
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
Elkészítés: 

A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben, jénai edényben kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. A szegfűgombát/erdei vegyes gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd kb. 1,5 dl pecsenyeszafttal összeforgatjuk, pároljuk. A burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd kevés zsiradékban megsütjük. A zöldségféléket megmossuk, a paprikákat és a sárgarépát csíkokra, a padlizsánt, cukkinit, vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olívaolajon kissé fűszerezve, sózva, roppanósra sütjük. Az elkészült kecskegida sültet szeleteljük, majd szegfűgombás/ erdei gombás pecsenyeszafttal, újburgonyával, pirított zöldségekkel tálaljuk.