Kecskegida pörkölt

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Kecskegida húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
Hozzávalók:
1 kg kecskehús
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
fűszerpaprika
só, bors
15 dkg paprika
15 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
zöldségleves páclének
Elkészítés: 

A húsokat 1-2 napra a zöldséglevesben pácoljuk. A hagymát apró kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és folyamatosan keverjük, hogy oda ne égjen, majd beletesszük a csontos húsokat. A pácléből  folyamatosan pótoljuk az elfőtt levet. Amikor a hús félig elkészült, akkor adhatjuk hozzá a felkockázott húsokat és esetleges belsőségeket ( máj,szív). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Utána beletesszük a paprikát, paradicsomot és a bort. Mikor elkészült, melegen tálaljuk.