Kecske flekken pityókás salátával

Nyomtatóbarát változat
Kecske flekken pityókás salátával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Felnőtt kecske húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
4 személyre
80-90 dkg darabolt kecskehús
bors ízlés szerint
1 dl tejföl
1 teás kanál Piros arany (csemege)
a salátához (fejenként):
2-3 szem pityóka (burgonya)
1-2 főtt tojás
1 kis fej lilahagyma
olaj
bors ízlés szerint
Elkészítés: 

Előző nap bepácoljuk a kecskehúst: sóval, borssal, és tejföllel elkevert Piros Arannyal bekenjük.  Másnap gyenge lángon megfelelő méretű edényben puhára pároljuk a húst, amit utána már csak megmelegítünk a faszénparázs felett, ekkor kapja meg a füstös, igazi flekken ízt.

A pityóka  salátához a főtt burgonyát feldaraboljuk, hozzá szeleteljük a főtt tojásokat, a lilahagymát. Megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk napraforgó olajjal, összekeverjük és érleljük pár órát.