
Kapros-tejszínes bárányraguleves

A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, a hússal együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl jó minőségű, száraz fehérborral és így pároljuk kicsit, mielőtt felöntjük vízzel. Miután a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a babot és így főzzük, míg teljesen megpuhul. Végül hozzáadjuk a kevés forró lével elkevert tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszünk hozzá még sót, borsot és az egészet, közepes tűzön összefőzzük.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh | |
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu