Kapros-tejszínes bárányraguleves

Nyomtatóbarát változat
Kapros-tejszínes bárányraguleves
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
4 fő részére
40 dkg bárányhús (báránycomb)
20 dkg fejtett bab (nagy szemű) mirelit is jó
1 közepes fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
2 db zellerlevél
2 szál petrezselyem
1 csokor kapor (vagy 2 ek aprított, fagyasztott)
2 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor (száraz, jó fajta)
3 gerezd fokhagyma
1 ek kacsazsír (nagy)
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1,2 l víz
Elkészítés: 

A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, a hússal együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl jó minőségű, száraz fehérborral és így pároljuk kicsit, mielőtt felöntjük vízzel. Miután a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a babot és így főzzük, míg teljesen megpuhul. Végül hozzáadjuk a kevés forró lével elkevert tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszünk hozzá még sót, borsot és az egészet, közepes tűzön összefőzzük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh