
Kapros, juhtúrós, sajtos prósza (erdély)

A tejet lábasban felforraljuk, a kukoricadarát beleszórjuk, és folyamatosan keverve
4-5 percig főzzük, közben kissé megsózzuk. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint egy
sűrű tejbegríznek.
Kb. 2,5 cm vastagon egy kivajazott, közepes nagyságú, magas peremű tepsibe simítjuk.
A közepesnél kisebb lánggal 150-160 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt elősütjük.
A juhtúrót a tejföllel jó krémesre keverjük, a reszelt sajttal összedolgozzuk, a
felaprított kaporral fűszerezzük. Egyenletesen a tésztára simítjuk, kb. ugyanolyan
vastag legyen, mint a tészta, és 20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szép pirosra
sülhessen. Felszeletelve, melegen tálaljuk.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Baranya Zsuzsanna | 33/475-701; 30/573-8202 | ||
Nagy-Hajdu Tímea | 30/2596-393 | Szánentáli kecske |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu