Juhtúróval töltött paprika

Nyomtatóbarát változat
Juhtúróval töltött paprika
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhtúróból készült ételek
Juh
Étel típusa: 
Hideg előételek
Előételek
Speciális ételek: 
Vegetáriánus étel
Hozzávalók 2 fő részére
4 nagy piros paprika,
20 dkg juhtúró,
2 tojás,
1 csomo petrezselyemzöld, 
feketebors,
6 EK olívaolaj,
2 EK borecet.
Elkészítés: 

A paprikákat megmosom és egy hosszanti vágással egyik oldalom megnyitom őket. A paprikákat óvatosan kimagozom és kiöblítem. Sós vizet forralok és a paprikákat 10 percig előfőzöm, hideg vízzel leöblítem és lebőrözöm. Konyhai törlőpapírral leitatom a nedvességét. A juhtúrót egy tálban villával összenyomkodom, belekeverek két felvert tojást. A petrezselyemzöldet megmosom, szárazra rázom, apróra vágom és a felét egy csipetnyi borssal a sajthoz keverem. Ezzel töltöm meg a paprikákat. Egy serpenyőben olivaolajat közepes hőfokra hevítek és a paprikákat abban forgatva tíz percig sütöm. A paprikákat lecsepegtetem, egy tányérra helyezem, meglocsolom az ecetel és megszórom a maradék petrezselyemzölddel. Kenyérrel és borral tálalom. 

 

Forrás: Internet

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske