Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje

Nyomtatóbarát változat
Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhsajtból készült ételek
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Desszertek
6 főre
50 dkg liszt
35 dkg RÁMA margarin/vaj
35 dkg juhtúró
1 evőkanál só
12 dkg juhsajt
Elkészítés: 

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 4 db tepsi méretű vékony lapot nyújtunk a tésztából.

Derelyevágóval a kívánt formára, méretre vágjuk és sajttal megszórjuk. A tetejét lehet köménymaggal, szezámmaggal stb. szórni.

A legegyszerűbb a lapot egyben hagyni, és amikor kihűlt a kész ropogós, akkor a metszés mentén széttördelni.

 

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202 Lacaune juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske