Juhtúrós karfiol

Nyomtatóbarát változat
Juhtúrós karfiol
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhtúróból készült ételek
Juh
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
Speciális ételek: 
Vegetáriánus étel
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg rózsáira szedett karfiol
20 dkg valamilyen száraztészta
15 dkg juhtúró
1 ek. vaj
1 ek. liszt
tej
bors
Elkészítés: 

A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Ugyanígy járjunk el a tésztával is.
A szószhoz a vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, összekeverjük, tejet öntünk hozzá, annyit, hogy közepesen sűrű besamelt kapjunk. Beletesszük a juhtúró felét, ízesítjük sóval, borssal.
A szószba keverjük a karfiolt, majd a tésztát. Kivajazott jénai tálba öntjük, tetejére szórjuk a maradék juhtúrót.
Csak annyi időre tesszük be a sütőbe, amíg a túró megolvad és az étel teteje színt kap. Aki szereti, tehet rá még tejfölt fogyasztáskor.

 

(Internet)

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske