Juhtúrós gombóc

Nyomtatóbarát változat
Juhtúrós gombóc
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhtúróból készült ételek
Juh
Étel típusa: 
Desszertek
Hozzávalók 4 főre
3 db főtt krumpli
2 db nyers krumpli
20 dkg liszt
1 db tojás
20 dkg juhtúró
zsemlemorzsa
olaj
tejföl
Elkészítés: 

A főtt krumplikat átnyomjuk krumplinyomón, a nyers krumplikat lereszeljük, levüket kinyomkodjuk. A kétféle krumplit a liszttel, tojással és egy kevés sóval összegyúrjuk. Belisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Közben, ha tapad, a nyújtófát is lisztezzük.

5x10 cm-es lapokra vágjuk, juhtúróval megtöltjük, és hosszúkás rudakká formázzuk. Forró, sós vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatva, jól megtejfölözve tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202 Lacaune juh
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske