Juhhús tojással

Nyomtatóbarát változat
Juhhús tojással
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
Hozzávalók
1kg báránygerinc, comb, vegyesen
10 dkg zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
bors
csipetnyi őrölt kömény
1 db zöldpaprika
paradicsom vagy lecsó
kevés csípős paprika
ahány szelet hús, annyi db tojás
Elkészítés: 

A húst nagyobb darabokra vágjuk, mint a pörköltnél. A zsírban az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük, utána rátesszük a pirospaprikát és a feldarabolt húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. negyed óra múlva hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és a köményt, valamint a csípős paprikát. Lassú tűzön főzzük. Amikor a hús puha (akkorára a leve elfő) minden húsra 1 db tojást számítva – felverve a húsra ráöntjük. Addig sütjük, amíg a tojás megköt. (Vigyázni kell, mert hamar lekapja). Burgonyapürével tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh