
Juhhús tojással

A húst nagyobb darabokra vágjuk, mint a pörköltnél. A zsírban az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük, utána rátesszük a pirospaprikát és a feldarabolt húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. negyed óra múlva hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és a köményt, valamint a csípős paprikát. Lassú tűzön főzzük. Amikor a hús puha (akkorára a leve elfő) minden húsra 1 db tojást számítva – felverve a húsra ráöntjük. Addig sütjük, amíg a tojás megköt. (Vigyázni kell, mert hamar lekapja). Burgonyapürével tálaljuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu