Juhászpörkölt

Nyomtatóbarát változat
Juhászpörkölt
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg birkahús
50 dkg fehérkáposzta
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 csapott ek. pirospaprika
késhegynyi őrölt bors
60 dkg burgonya
Elkészítés: 

A kicsi kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön majdnem puhára pároljuk. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott káposztát, és fedő alatt teljesen puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

 

Forrás: internet

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh