
JUHÁSZOS GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL

A húst kicsontozzuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk a zsíron üvegesre sütjük. A húst és a csontokat, hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. Majd a zúzott fokhagymával, pirospaprikával és köménnyel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikákat is hozzáadjuk. Lefödve, kis lángon 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Időközben ha zsírjára sülne, levét mindig pótoljuk. A burgonyát , sárgarépát, fehérrépát, karalábét megtisztítjuk a húshoz hasonló kockákra vágjuk a puha húshoz adjuk, 25-30 perc alatt készre főzzük. Közben a tojást annyi liszttel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk összegyúrjuk, megsózzuk és 2-3 perccel azelőtt, hogy a gulyás elkészülne, a levesbe „csipkedjük”.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu