JUHÁSZOS GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL

Nyomtatóbarát változat
JUHÁSZOS GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
Hozzávalók
80 dkg birkahús /comb, lapocka
1 sárgarépa és fehérrépa
1 kisebb fej karalábé
15 dkg burgonya
5 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
fél fej fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 erôs csöves paprika
1 kávéskanál pirospaprika
kiskanál só
1 mokkáskanál ôrölt köménymag
a csipetkéhez:
1 tojás
kb 10 dkg finomliszt
csipetnyi só
Elkészítés: 

A húst kicsontozzuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk a zsíron üvegesre sütjük.  A húst és a csontokat, hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. Majd a zúzott fokhagymával, pirospaprikával és köménnyel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikákat is hozzáadjuk. Lefödve, kis lángon 1,5 óra alatt puhára pároljuk.  Időközben ha zsírjára sülne, levét mindig pótoljuk. A burgonyát , sárgarépát, fehérrépát, karalábét megtisztítjuk a húshoz hasonló kockákra vágjuk a puha húshoz adjuk, 25-30 perc alatt készre főzzük. Közben a tojást annyi liszttel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk összegyúrjuk, megsózzuk és 2-3 perccel azelőtt, hogy a gulyás elkészülne, a levesbe „csipkedjük”.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh