
Joghurtban pácolt bárány kebab

A joghurthoz először hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet. Majd hozzáadjuk a sót, a felaprított rozmatingot és a borsot is. Keverjük össze alaposan. A báránycombot pucoljuk meg és aprítsuk 2x2, vagy 3x3 cm-es darabokra. Tegyük és alaposan forgassuk meg a húst, a joghurtos pácba. Folpackkal lefedve minimum 1, de inkább 2 napig hűtőben pácoljuk. Pácolás után a nyársakra szúrjunk pálcánként
6 db húst. Grillen, közepes hőfokon, olívaolajjal lekent rácson oldalanként 7-8 percig süssük. Fontos, hogy ne legyen túl nagy a hő, mert megég! Tzatzikivel, pitával kínáljuk!
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh | |
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu