Joghurtban pácolt bárány kebab

Nyomtatóbarát változat
Joghurtban pácolt bárány kebab
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
4 fő részére
80 dkg bárány comb (csont nélkül)
A Joghurtos Páchoz:
2,5 dl joghurt – zsírszegény
2 evőkanál olívaolaj - extra szűz
2 bő evőkanál citromlé
1 evőkanál rozmaring (friss, vagy szárított)
1 teáskanál só - tengeri
0,5 teáskanál feketebors (őrölt)
6 db pita tzatziki
Elkészítés: 

A joghurthoz először hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet. Majd hozzáadjuk a sót, a felaprított rozmatingot és a borsot is. Keverjük össze alaposan. A báránycombot pucoljuk meg és aprítsuk 2x2, vagy 3x3 cm-es darabokra. Tegyük és alaposan forgassuk meg a húst, a joghurtos pácba. Folpackkal lefedve minimum 1, de inkább 2 napig hűtőben pácoljuk. Pácolás után a nyársakra szúrjunk pálcánként
6 db húst. Grillen, közepes hőfokon, olívaolajjal lekent rácson oldalanként 7-8 percig süssük. Fontos, hogy ne legyen túl nagy a hő, mert megég! Tzatzikivel, pitával kínáljuk!

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh