Húsvéti bárányragu

Nyomtatóbarát változat
Húsvéti bárányragu
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
Hozzávalók 2 személyre:
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
40 dkg báránycomb
2 ek. olaj
1 tk. szárított provence-i fűszerkeverék
4 dl erőleves (kockából)
1 babérlevél
25 dkg zöld hüvelyű zöldbab
30 dkg piros és sárga színű paprika
6 dkg hosszú szemű rizs
pár szál petrezselyemzöld
2-3 ág menta
1,5 dl zsírszegény joghurt
2 ek. citromlé
½ citrom reszelt héja
bors
a díszítéshez citromkarika
Elkészítés: 

A vöröshagymát vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk. A felkockázott bárányhúst a felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, rövid ideig együtt sütjük, majd sóval, borssal és a provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük. A levessel felöntjük, beletesszük a babérlevelet, és fedő alatt 25-30 percig pároljuk.

A hosszában csíkokra feldarabolt paprikákat a megtisztított zöldbabbal együtt a húshoz adjuk, és 25-30 percig pároljuk. Közben a rizst kétszeres mennyiségű forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk.
A petrezselyemzöldből a díszítéshez keveset félreteszünk. A többit és a mentát csíkokra metéljük. A joghurtot a mentával, 1 ek. citromlével meg a citromhéjjal összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. A ragut sóval, borssal és a maradék citromlével ízesítjük. Kitálaljuk, joghurtot kanalazunk rá, és a felaprított petrezselyemzölddel meghintjük. A félretett petrezselyemlevelekkel díszítjük, és párolt rizzsel körítjük.

(Extra Tina konyha 2006/1.)

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh