Húsos tészta

Nyomtatóbarát változat
Húsos tészta
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Tészták
Főételek
Hozzávalók 4 személyre:
½ kg tészta (makaróni, penne vagy vastagcső),
só,
60 dkg bárányhús (csont nélkül),
2 fej vöröshagyma,
5 evőkanál olívaolaj,
1 csipet csípős currypor és fekete bors,
4 db paradicsom,
Elkészítés: 

Bőséges mennyiségű vizet forralunk egy kevés sóval, és 10-12 perc alatt kifőzzük
benne a tésztát, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. A húst megtisztítjuk, és kb. 2
cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Lábasban olívaolajat
hevítünk, és közepes lángon üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Beletesszük
a húst, összeforgatjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal, sóval, majd
alaposan összekeverjük. A lábast lefedjük, és lassú tűzön 30-40 perc alatt éppen puhára
pároljuk. A megmosott paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk,
majd kockákra vágjuk. A párolt húshoz adjuk, összekeverjük, és lefedve lassú
tűzön további 10 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, és jól összeforgatjuk.
Lefedjük, és 5-10 percig lassú tűzön néha megkeverve együtt melegítjük, hogy
az ízek jól összeérjenek. Forrón tálaljuk.

A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh