Gyros sültkrumplival, salátával

Nyomtatóbarát változat
Gyros sültkrumplival, salátával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók
50 dkg birkacomb, vagy lapocka, csíkokra vágva (színhús)
1 tasak gyros fűszerkeverék
1 kiskanál fokhagymasó
0,5 dl olívaolaj
mirelit hasábburgonya ízlés szerint
Saláta hozzávalói:
1 lila hagyma
1 veres hagyma
1 kígyóuborka, kisebb
3 paradicsom
1/2 fej fehér káposzta
1 doboz csemegekukorica, kisebb
1 pohár joghurt
1 pohár tejföl, vagy 2 kicsi pohár natúr joghurt
1 tasak tzaziki por
Elkészítés: 

Elkészítés: A megmosott, leszárított húst egy nagy tálba tesszük, rászórjuk a gyrospor egy részét, valamint a fokhagymasót, felöntjük az olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják, pácolódjon.
Wokban kevés olajon kezdjük sütni. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a mirelit hasábburgonyát és együtt készre pirítjuk. A gyros friss salátával finom igazán, melyet a következők szerint készítünk el.
A zöldségeket apróra összevágjuk, majd a joghurtot és tejfölt összekeverjük tasakos tzaziki porral. Fogyasztás előtt  a hűtőben állni hagyjuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh