
Gyros sült krumplival, salátával

A húst egy nagy tálba tesszük, rászórjuk a gyros port egy részét, valamint a fokhagyma sót is ízlés szerint, felöntjük olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.
Wokban kevés olajon kezdjük sütni. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a mirelit hasábburgonyást és együtt készre pirítjuk. A gyros friss salátával finom igazán, melyet a következők szerint készítünk el.
A zöldségeket apróra összevágjuk, majd a joghurtot és a tejfölt összekeverjük tasakos tzaziki porral. Fogyasztás előtt 6 óra hosszát a hűtőben állni hagyjuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu