Gyros sült krumplival, salátával

Nyomtatóbarát változat
Gyros sült krumplival, salátával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók 4 fő részére
1 fej lila hagyma
1 fej vörös hagyma
1 db kígyóuborka
3 db paradicsom
½ fej fehér káposzta
1 doboz csemegekukorica
1 pohár joghurt
1 pohár tejföl
1 tasak tzaziki por
80 dkg apró bárány hús
½ tasak gyros fűszer por
Elkészítés: 

A húst egy nagy tálba tesszük, rászórjuk a gyros port egy részét, valamint a fokhagyma sót is ízlés szerint, felöntjük olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.

Wokban kevés olajon kezdjük sütni. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a mirelit hasábburgonyást és együtt készre pirítjuk. A gyros friss salátával finom igazán, melyet a következők szerint készítünk el.

A zöldségeket apróra összevágjuk, majd a joghurtot és a tejfölt összekeverjük tasakos tzaziki porral. Fogyasztás előtt 6 óra hosszát a hűtőben állni hagyjuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh