Grillezett bárányhús tésztasalátával

Nyomtatóbarát változat
Grillezett bárányhús tésztasalátával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók:
1,2 kg csontos báránykaraj
Só, frissen őrölt színes bors
2 evőkanál mustár
0,8 dl olaj
3 gerezd fokhagyma
2 szál friss rozmaring
A körethez:
60 dkg főtt orsótészta
2 db paradicsom
2 db főtt tojás
1 közepes fej vöröshagyma
1-1 db kisebb piros-zöld kaliforniai paprika
10 dkg csiperke
10 dkg zöldborsó
3 dl majonéz
1 dl tejföl
Só, frissen őrölt bors
1 evőkanál mustár
1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés: 

A csontos báránykaraj szeletek húsos részét kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt az olajjal elkeverjük, beleszórjuk az aprított fokhagymát, a rozmaringot, bekenjük vele a hússzeleteket, majd fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

A salátához a főtt leszűrt kihűtött orsótésztát salátás tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a kimagozott kockákra vágott paradicsomot, a meghámozott főtt tojást, a vöröshagymát, a kaliforniai paprikákat, a megmosott gombát, a roppanósra főtt zöldborsót.

Az öntethez a majonézt a tejföllel elkeverjük, majd sóval, borssal, a mustárral, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és összeforgatjuk a zöldséges tésztasalátával.

Még hűtőben hűl, a pácolt karajszeleteket grillen pirosra sütjük.

Tálaláskor a grillezett bárányt tányérra fektetjük, és külön tálkában kínáljuk mellé a hideg tésztasalátát.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh