GÖRÖG HÚSVÉTI LEVES

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
Hozzávalók
1 bárány máj, szív, tüdő (kezdőknek tüdő nélkül)
1 fej hagyma finomra vágva
3-4-5 új hagyma (attól függ, hogy mekkorák), finomra vágva (először hozzáadni a
fehér részt és a víz hozzáadása előtt közvetlenül a zöld részt)
2 EK finomra aprított kapor
2 citrom
2-3 tojás
só, bors
4 csapott ek vaj
bárány csontleves 2 bögre/fő
rizs 1 EK/ fő
A csontleves helyett ha van bárány láb ezt rögtön a levesbe is teheted és nem kell külön levest főzni.
Elkészítés: 

Összes szervet jól át kell mosni.
Egyesével ki kell főzni (1 percig forró vízben) kivenni és hagyni kihűlni. Minden szervvel megismételni ezt.
Mikor kihűltek apró kockákra kell vágni azokat.
A vajat fel kell olvasztani egy serpenyőben és a hagymát aranysárgára kell benne pirítani, majd hozzá kell adni az apróra vágott szerveket és az újhagymát.
Mindent alaposan össze kell keverni, majd hozzáadni az apróra vágott kaprot, sót, borsot. add hozzá a csontlevest és forrald fel. Add hozzá a megfelelő mennyiségű rizst és párold lassú tűzön. A tojás fehérjét és sárgáját külön kell venni egy-egy tálba és a fehérjét felverni habbá, majd a sárgáját hozzáadni és összekeverni.Hozzáadni lassan a citromok levét és folyamatosan össze kell keverni. Merőkanállal lassan a tojáshoz adjuk a levest, összekeverjük és még 2-3 kanálnyit adunk hozzá és jól összekeverjük, mielőtt hozzáadjuk a következőket. Lassan hozzá kell adni a tojás keveréket anélkül, hogy a leves összerántaná azt és finoman egyenletesre keverni.
Nem szabad túl sokat keverni és nagyon felmelegíteni.
Az egészet visszaönteni a levesbe és összerázni.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh