
Görög bárány húsgombóc fokhagymás joghurttal

Előmelegítjük a sütőt 220 ºC/ légkeveréses 200 ºC/gáztűzhely esetén 7-esre. Felvágjuk a cukkinit kockára. Meghámozzuk a lilahagymákat, majd az egyiket lereszeljük, míg a másikat gerezdekre vágjuk. Felkarikázzuk a krumplit (a héja maradhat) kb. 1 cm vastagságúra. Egy tálba tesszük a lereszelt lilahagymát a darált hússal, a zsemlemorzsával és a szója szósszal együtt, teszünk hozzá sót, borsot. Jól összenyomkodjuk, amíg össze nem keveredik. 10 gombócot formálunk belőle. A krumplit, cukkinit, lilahagyma gerezdeket beletesszük egy tepsibe.Rászórjuk az oreganót, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és megszórjuk sóval, és jól összekeverjük. Hozzátesszük a húsgombócokat a tepsibe, és 20-25 percig sütjük,amíg minden arany barna lesz. Közben a menta leveleket leszedjük a száráról és felaprítjuk. Felaprítjuk a fokhagymát is. Összekeverjük egy kis tálba a fele menta levelet, a fokhagymát és a joghurtot egy kis olívaolajjal, és egy kis sóval, ez a fokhagymás joghurt. Felaprítjuk a petrezselymet a szárával együtt. A zöldséges húsgombócokat találjuk a joghurttal az oldalán. Megszórjuk a petrezselyemmel, a maradék mentával és a Feta sajtot rátörjük. Jó étvágyat kívánunk!
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu