
Göngyölt bárányhús paradicsomos gombával, galuskával

A bárányhúst 10 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk,
megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük.
1-1 szelet húst 2 szelet baconnal betakarjuk, majd feltekerjük, és összetűzzük.
2 ek. felhevített olajon megpirítjuk. Erőleves kockával feloldott ¼ liter
vízzel felöntjük, és lefedve puhára pároljuk.
A laskagombát szeletekre vágjuk, kissé megsózva vajon puhára pároljuk, hozzáadjuk
az elfelezett vagy negyedekre vágott
koktélparadicsomot, és még néhány percig tovább sütjük. Liszttel megszórjuk,
egy percig keverjük, majd felöntjük a pecsenyelével elkevert tejszínnel.
Közben elkészítjük a galuskát, majd az olvasztott vajon átforgatjuk. Tálalásnál
1-1 göngyölt hús mellé szedjük a galuskát, és félig leöntjük
a paradicsomos gombával.
(Hal-, vad-, bárány- és ürühússal késült ételek (Ica néni receptjei))
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu