Göngyölt bárányhús paradicsomos gombával, galuskával

Nyomtatóbarát változat
Göngyölt bárányhús paradicsomos gombával, galuskával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg báránycomb színhús
1 tk. őrölt bors
erőleveskocka
50 dkg laskagomba
3 dkg vaj
1 ek. liszt
2 ek. mustár
20 szelet bacon
2 ek. olaj
2 dl tejszín
20 dkg koktélparadicsom
A galuskához:
50 dkg liszt
3 db tojás
1 dkg vaj
Elkészítés: 

A bárányhúst 10 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük.
1-1 szelet húst 2 szelet baconnal betakarjuk, majd feltekerjük, és összetűzzük. 2 ek. felhevített olajon megpirítjuk. Erőleves kockával feloldott ¼ liter vízzel felöntjük, és lefedve puhára pároljuk.
A laskagombát szeletekre vágjuk, kissé megsózva vajon puhára pároljuk, hozzáadjuk az elfelezett vagy negyedekre vágott koktélparadicsomot, és még néhány percig tovább sütjük. Liszttel megszórjuk, egy percig keverjük, majd felöntjük a pecsenyelével elkevert tejszínnel.
Közben elkészítjük a galuskát, majd az olvasztott vajon átforgatjuk. Tálalásnál 1-1 göngyölt hús mellé szedjük a galuskát, és félig leöntjük a paradicsomos gombával.

 

(Hal-, vad-, bárány- és ürühússal késült ételek (Ica néni receptjei))

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh