GOMBÁS-CSEMEGEUBORKÁS BIRKARAGU

Nyomtatóbarát változat
GOMBÁS-CSEMEGEUBORKÁS BIRKARAGU
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál
olaj
60 dkg birkacomb csont nélkül
frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem
2 közepes csemegeuborka
20 dkg csiperkegomba
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
20 dkg gersli
1 liter zöldségleves
4 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés: 

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kb. 2x2 centis kockákra darabolt birkacombot és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és lefedve, közepes tűzön háromnegyed puhára pároljuk. Közben, ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a fél karikákra szeletelt csemegeuborkát, a fehérbort, az aprított petrezselymet, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, sóval, borssal utóízesítjük és készre pároljuk, hogy jó szaftos legyen. A gerslit a zöldséglevesben puhára főzzük, leszűrjük és a forró vajon megpezsegtetett zúzott fokhagymához adjuk, közepes tűzön összekeverjük és a birkaraguval tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh