Gidapörkölt petrezselymes burgonyával

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Kecskegida húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
Hozzávalók:
1,5 kg gidahús
3-4 fej vöröshagyma
1 dkg fűszerpaprika
2-3 db paprika
3 db paradicsom
cseresznyepaprika
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: 

A hús szükséges 1-2 napig pácolni, majd fel kell darabolni. Még finomabb, ha belsőség ( szív, máj, tüdő) is hozzákerül. Apró kockákra vágjuk fel a hagymát és üvegesre pirítjuk.

Tegyük félre a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, tegyük bele a feldarabolt húst, fokhagymát, keverjük össze és lassú tűzön pirítsuk meg.

Nézzük meg, mennyi levet enged a hús, ha úgy véljük, hogy nem elég, akkor kevés vízzel pótolhatjuk.

Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, ez kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük tovább. Ha szükséges az elpárolgott vizet pótoljuk.