Gidaleves cipóban tálalva

Nyomtatóbarát változat
Gidaleves cipóban tálalva
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Kecskegida húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Levesek
4 személyre
1 l húsleves
2 dl tejszín
2 evőkanál finomliszt
1 csokor petrezselyem zöldje
1/ 2 db citrom
1 fehérrépa
1 sárgarépa
1 csokor tárkony
2 babérlevél
2 vö­rös­hagyma
10 dkg vaj
1 kg gidalapocka
4 rozscipó
Elkészítés: 

A vaj felén megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott húst, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a tárkony felét. A húst először a saját levében pároljuk, majd amikor zsírjára sült, adunk hozzá egy kevés húslevest. Így pároljuk tovább, folyamatosan pótolva az elfőtt folyadékot. Amikor majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felaprított répaféléket. Amikor a hús és a zöldségek is puhára főttek, a maradék vajból 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk. Felengedjük tejszínnel meg egy kevés húslével, azután a leveshez adjuk. Beleöntjük a maradék húslevest, és annyi vizet, hogy kb. másfél liter levesünk legyen. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, a maradék finomra vágott tárkonyt, majd az egészet még egyszer összeforraljuk. A levest forrón, apróra vágott pet­rezselyem zöldjével megszórva, a kivájt rozscipókba adagolva tálaljuk.