
Füstölt kecskesajtos pogácsa recept

Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a zsiradékkal. Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfél ujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk, ezután tepsibe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 180-200 ºC-ra, és a felvert tojással lekenjük a pogácsákat a tepsiben. Lereszeljük a sajtot és mindegyik pogácsa tetejére kis halmot rakunk belőle. Betesszük a sütőbe a pogácsákat kb. 30 percre sülni.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Baranya Zsuzsanna | 33/475-701; 30/573-8202 | Lacaune juh | |
Illésné Magasföldi Amarill | 75/331-140; 20/318-3878 | Magyar parlagi kecske | |
Ivanics Mihály | 20/5744-583 | Magyar parlagi kecske | |
Jáki Dóra | 70/9777-152, 70/977-7153 | Magyar parlagi kecske | |
Kárász Tamás | 30/9392-580 | Szánentáli kecske | |
Nagy-Hajdu Tímea | 30/2596-393 | Szánentáli kecske | |
Némethné Biacsics Edit | 20/562-5401 | Alpesi kecske | |
Pap Cecília dr. | 70/9301-095 | ||
Polgár Máté | 30/4956-707 | Alpesi kecske | |
Poser Beáta | 20/918-0194 | ||
Sajtkirály Kft. | 36/310-004, 30/976-0703 | ||
Sárkány Ferenc | 36/542-253; 70/256-6908 | Alpesi kecske | |
Takács Imre | 20/494-4852 | Alpesi kecske |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu