Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával

Nyomtatóbarát változat
Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
4 főre
50 dkg darált bárányhús
1 kicsi fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
2 szál kakukkfű
só, frissen őrölt színes bors
8 fürjtojás
4 vékony szelet húsos füstölt sonka
1 evőkanál olívaolaj
1 l zöldségleves
A körethez:
12 dkg eidami sajt
10 dkg leveles saláta vegyesen, ízlés szerint
2 dl balzsamecet
1 jó evőkanál virágméz
4 dkg magvak vegyesen, ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés: 

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A fürjtojásokat megfőzzük (2 perc), megtisztítjuk, kihűtjük. A húsmasszát vizes kézzel, olajozott alufólián téglalap alakúra kilapítjuk, a közepére tesszük hosszában, egymás mellé a fürjtojásokat, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és a fólia segítségével felcsavarjuk, fél karvastagságú rúddá formázzuk. Becsavarjuk a sonkaszeletekbe, majd az alufóliába és zöldséglevessel töltött tepsibe téve, 180 C-fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, hűtőben lehűtjük. A sajtot finomra reszeljük, elnegyedeljük és az egyik adagot, forró teflonos serpenyőbe szórjuk, 20x5 centis csíkban. Magas tűzön pirosra sütjük, lapátkanállal megfordítjuk, ezt az oldalát is megsütjük és konyharuhára téve, fém gyűrű (sörös doboz, hőálló pohár) köré csavarjuk, hogy a két vége összeérjen, kihűtjük. Mindet így készítjük el. A leveles salátákat kisebb darabokra tépkedjük, a balzsamecetet a virágmézzel, a felére beforraljuk, a magvakat megpirítjuk, kihűtjük. A sajtkoronákat tányérokra tesszük, belehalmozzuk a vegyes salátát, megszórjuk a pirított magvakkal, meglocsoljuk az olívaolajjal, a balzsamkrémmel és mellétesszük a felszeletelt pástétomot.

 

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh