FOKHAGYMÁS GIDASZELET RÁNTVA

Nyomtatóbarát változat
FOKHAGYMÁS GIDASZELET RÁNTVA
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Kecskegida húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók:
70 dkg gidacomb melyet 10 szeletre vágunk
2 dl tej
3 gerezd fokhagyma
2 dkg só
bors
a bundázáshoz:
5 dkg liszt
5 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
3dl olaj
Elkészítés: 

Fokhagymaszeleteket megtisztítjuk, fokhagymanyomóval a tejbe zúzzuk. Tejbe belehelyezzük a hússzeleteket, két órán át benne hagyjuk. Sütés előtt a szeleteket kiemeljük, megsózzuk, borsozzuk, majd lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk és a felmelegített olajban pirosra sütjük. Tálalásnál petrezselymes rizzsel vagy burgonyával kínáljuk.