Egészben sült báránygerinc

Nyomtatóbarát változat
Egészben sült báránygerinc
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
4 személyre
kb. 1,5 kg konyhakész báránygerinc
6-7 evőkanál olaj
Elkészítés: 

A gerincet az esetleg rajta maradt inaktól, bőnyétől megtisztítjuk, de egy vékony zsírréteget hagyunk rajta. Megsózzuk, más fűszert nemigen használunk hozzá, hogy a hús különleges íze jobban érvényesüljön, és forró sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 10 percig sütjük.

Ekkor megfordítjuk, a hőmérsékletet közepesre mérsékeljük (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C), és nagyságától függően további 15-20 percig sütjük. A csontról lefejtve, fölszeletelve tálaljuk. Akkor jó, ha a közepe ró­zsa­színű, de nem véres. Köretnek kínálhatunk mellé vajon párolt kerti zöldségeket, vagy zöldséges rizst, esetleg friss zsenge salátákat.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh