
CITROMOS BÁRÁNYLEVES

A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és a zúzott fokhagymát és még 4-5 percig tovább pirítjuk. Bő 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk, fűszerezzük, felforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát fél karikákra vágva adjuk hozzá. Lefedve kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A főzés vége felé a cikkekre vágott gombát és a még fagyos zöldborsót is belefőzzük. A tejfölt a liszttel elkeverjük, egy keveset a forró levesből belemerítünk, a levest ezzel sűrítjük. Citromlével ízesítjük.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu