CITROMOS BÁRÁNYLEVES

Nyomtatóbarát változat
CITROMOS BÁRÁNYLEVES
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott báránycomb
1 kis vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
1 mokkáskanál szegfűbors
1-1 kiskanál kakukkfű és tárkony
1 hegyes édes zöldpaprika
2-2 sárgarépa és gyökér
4-5 szem csiperkegomba
15 dkg fagyasztott (idényben friss) zöldborsó
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 kis citrom leve
Elkészítés: 

A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és a  zúzott   fokhagymát és még 4-5 percig tovább pirítjuk. Bő 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk, fűszerezzük, felforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát fél karikákra vágva adjuk hozzá. Lefedve kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A főzés vége felé a cikkekre vágott gombát és a még fagyos zöldborsót is belefőzzük. A tejfölt a liszttel elkeverjük, egy keveset a forró levesből belemerítünk, a levest ezzel sűrítjük. Citromlével ízesítjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh