Cicege füstölt juhsajttal (Répáshuta)

Nyomtatóbarát változat
Cicege füstölt juhsajttal (Répáshuta)
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhsajtból készült ételek
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Speciális ételek: 
Vegetáriánus étel
Hozzávalók :
1,5 kg burgonya
1 tojás
15 dkg liszt
1 dkg zsír
15 dkg füstölt juhsajt
őrölt feketebors
köménymag
majoranna
Elkészítés: 

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, jól összekeverjük a tojással, liszttel és a fűszerekkel. Kizsírozott tepsibe terítjük, a tetejét befedjük a vékony szeletekre vágott füstölt juhsajttal (a juhsajtot parenyicával is helyettesíthetjük), és 180 °C-os sütőben, pirosra sütjük. Melegen aludttejjel tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske