
Cicege füstölt juhsajttal (Répáshuta)

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, jól összekeverjük a tojással, liszttel és a fűszerekkel. Kizsírozott tepsibe terítjük, a tetejét befedjük a vékony szeletekre vágott füstölt juhsajttal (a juhsajtot parenyicával is helyettesíthetjük), és 180 °C-os sütőben, pirosra sütjük. Melegen aludttejjel tálaljuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Baranya Zsuzsanna | 33/475-701; 30/573-8202 | Lacaune juh | |
Nagy-Hajdu Tímea | 30/2596-393 | Szánentáli kecske |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu