BURGONYÁS BÁRÁNYLEVES

Nyomtatóbarát változat
BURGONYÁS BÁRÁNYLEVES
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
25 dkg bárányborda
30 dkg burgonya
1,5 dl 12%-os tejföl
• 1 közepes szál póréhagyma
1 evőkanál olaj
1 citrom
2-3 szál kapor
fél csokor petrezselyem
őrölt fehér bors
kevés só
ízlés szerint mustár
Elkészítés: 

A forró olajon, a felesleges zsiradéktól megtisztított feldarabolt bárányhúst, a karikára vágott póréhagymával együtt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott burgonyát, felöntjük annyi vízzel vagy húsalaplével, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, sóval, borssal, az aprított kaporral, petrezselyemmel, mustárral ízesítjük és közepes tűzön puhára főzzük. Simára kevert tejföllel és citromlével tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh