
Birkapörkölt, friss kenyérrel

A forró zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kicsi kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot, kicsit tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a megmosott csontos birka apróhúst, sóval, borssal, az őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, félig felöntjük vízzel, majd ha felforrt lefedve közepes tűzön háromnegyed puhulásig pároljuk. Közben, ha kell, kevés vízzel pótoljuk a szaftját. Most felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk.
Ha elkészült a birkapörkölt forrón tálaljuk, majd friss házikenyeret, házi savanyúságot kínálunk mellé.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu