Birkapörkölt, friss kenyérrel

Nyomtatóbarát változat
Birkapörkölt, friss kenyérrel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
Hozzávalók:
1 evőkanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál fűszerpaprika
1,2 kg csontos birka apróhús
Só, frissen őrölt bors
1 kiskanál őrölt fűszerkömény
2 dl száraz vörösbor
1 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
Friss házikenyér
Házi savanyúság
Elkészítés: 

A forró zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kicsi kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot, kicsit tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és összekeverjük.

Ezután hozzáadjuk a megmosott csontos birka apróhúst, sóval, borssal, az őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, félig felöntjük vízzel, majd ha felforrt lefedve közepes tűzön háromnegyed puhulásig pároljuk. Közben, ha kell, kevés vízzel pótoljuk a szaftját. Most felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk.

Ha elkészült a birkapörkölt forrón tálaljuk, majd friss házikenyeret, házi savanyúságot kínálunk mellé.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh