Birkaleves Káposztával

Nyomtatóbarát változat
Birkaleves Káposztával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
10 főre
3 kg vegyes bárány vagy birkahús
2-2,5 kg hordós fejeskáposzta, metélt szélességre vágva
25 dkg zsír vagy olaj
50 dkg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín
3 dl paradicsomlé vagy vörösbor
2 ek csemege piros arany, ízlés szerint erős is lehet
őrölt bors
őrölt kömény
babérlevél
delikát
a rántáshoz: 1 ek zsír, őrölt paprika, liszt
Elkészítés: 

Az összevágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd egy nagy edénybe, hozzáadjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével vagy vörösborral és annyi vízzel, amennyivel a levest szoktuk készíteni. Beletesszüka többi fűszert és lassútűzön főzzük. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a metéltre vágott káposztát és tovább főzzük. Közben elkészítjük a rántást, elkeverjük a tejszínnel és egy kis lével, óvatosan a leveshez adjuk és készre főzzük. Paprikaszeletekkel díszíthetjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh