BERBÉCSCSORBA ROMÁN MÓDRA

Nyomtatóbarát változat
BERBÉCSCSORBA ROMÁN MÓDRA
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
HOZZÁVALÓK (8 SZEMÉLYRE):
1,1 kg berbécshús (birkahús)
20 dkg sárgarépa
25 dkg vöröshagyma
1 dl paradicsompüré
25 dkg zellergumó
25 dkg húsos paprika
50 dkg piros paradicsom
10 dkg zsír
20 dkg fehér káposzta
10 dkg száraztészta
1 csokor petrezselyem
savanyú káposzta leve
Elkészítés: 

A húst kb. 2x2 centis kockákra feldaraboljuk, leforrázzuk és megmossuk. Hideg sós vízben főni tesszük, két-három lobbantás után habot enged. Mikor a hús szinte megfőtt, hozzátesszük a szintén kockákra darabolt zöldségeket és az apróra vágott hagymát. A száraztésztát akkor tesszük bele, mikor a zöldség már szinte félig megfőtt, - káposztalével savanyítjuk (melyet előzőleg felfőztünk és sűrű szitán átengedtünk). Elkészítjük a zsírban megpirított paradicsompürét és a csorbára öntjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh