BAZSALIKOMOS BIRKACOMB

Nyomtatóbarát változat
BAZSALIKOMOS BIRKACOMB
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
70 dkg birkacomb
2 sárgarépa
1 fehérrépa
8 dkg zeller gumó
1 kiskanál mustár
1 mokkáskanál ecet
1 kiskanál petrezselyemzöld
2 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál liszt
1 evőkanál olaj
2 dl húsleves
2 dl olaj
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: 

A birkacombot szeletekre vágjuk, majd megkenjük zúzott fokhagymával, egy kiskanál bazsalikommal, kevés őrölt borssal, majd 2 dl olajjal felengedjük és hűtőben egy napig érleljük. Másnap lecsepegtetjük, majd két evőkanál olajon elősütjük. Az olajból kivesszük és melegen tartjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert szeletekre vágjuk, és a visszamaradt olajon néhány percig pároljuk. Visszatesszük a hússzeleteket, majd a petrezselyemzölddel, sóval, a maradék bazsalikommal, őrölt borssal ízesítjük. Negyedóra múlva a húsokat újra kiemeljük, a zöldségeket liszttel megszórjuk, fölengedjük a húslevessel, majd belerakjuk a húst és lassú tűzön puhára pároljuk. Ecettel, mustárral utóízesítjük, és vajas burgonyával tálaljuk.

 

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh