
BAZSALIKOMOS BIRKACOMB

A birkacombot szeletekre vágjuk, majd megkenjük zúzott fokhagymával, egy kiskanál bazsalikommal, kevés őrölt borssal, majd 2 dl olajjal felengedjük és hűtőben egy napig érleljük. Másnap lecsepegtetjük, majd két evőkanál olajon elősütjük. Az olajból kivesszük és melegen tartjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert szeletekre vágjuk, és a visszamaradt olajon néhány percig pároljuk. Visszatesszük a hússzeleteket, majd a petrezselyemzölddel, sóval, a maradék bazsalikommal, őrölt borssal ízesítjük. Negyedóra múlva a húsokat újra kiemeljük, a zöldségeket liszttel megszórjuk, fölengedjük a húslevessel, majd belerakjuk a húst és lassú tűzön puhára pároljuk. Ecettel, mustárral utóízesítjük, és vajas burgonyával tálaljuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu